Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Ezúttal Szegeden lesz látható a Rebecca című musical


Horesnyi Balázs díszletével és Madarász „Madár” János látványtervei alapján, lenyűgöző látványvilággal állítják színpadra a Rebecca című musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 
 
Michael Kunze és Sylvester Lévay nagy sikerű musicaljét a július 26-i premiert követően hat estén át láthatja majd a közönség. A különleges, misztikus hangulatú előadást Béres Attila rendezi.

A darab alapját Daphne du Maurier A Manderley-ház asszonya címen megjelent regénye szolgáltatja. A történetet Magyarországon másodszor, szabad téren pedig első alkalommal viszik színre.
A főbb szerepekben egyebek mellett Gubik Petrát, Janza Katát, Gallusz Nikolettet, Dolhai Attilát és Szaszák Zsoltot láthatja majd a közönség. A készülő produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi, aki korábban olyan produkciókért felelt a fesztivál színpadán, mint a 2010-es Carmen, a 2011-es Valahol Európában, vagy a 2017-es Vízkereszt, vagy amit akartok.
Tervei alapján egy egyszerű felépítésű, de újszerű megoldásokkal mozgalmassá tett díszlet idézi majd meg a gótikus horror elemeivel is meghintett, szerelmi történetbe ágyazott pszichothriller cselekményét, amelyben jelentős szerep jut egyes, szimbolikus erővel bíró helyszíneknek.

Béres Attila rendező szerint a Szegedi Szabadtéri Játékokat jellemző grandiózusság erős vizuális gesztusok alkalmazására szólítja az alkotókat, ugyanakkor a színpadra vitt történet krimiszerűsége, a valóság talaján nyugvó cselekménye egyfajta realizmust is megkövetel. A Dóm téren így a két háború közti úri világ valósághűen megjelenített színhelyei – köztük az elegáns, art deco szálloda Monte Carlóban, a rejtély megfejtését hordozó tengerparti csónakház, az évszázados Manderley-ház kongóan üres, mégis fojtogató terei – korhű patinával, de a modern szem számára is izgalmas filmszerűséggel kelnek majd életre.
A ködös Albion hangulatát és a cselekmény sötét mozzanatait hangsúlyozó világításterv megkomponálására ezúttal a rendező vállalkozott. A hitchcocki atmoszférát is felidéző képiség változó részleteinek, a belső tereket körülölelő, zord külvilágnak megteremtéséért Madarász „Madár” János látványtervező mintegy 200 négyzetméternyi ledfalakon megjelenő animációi, hátterei felelnek majd
– olvasható a szervezők által kiadott közleményben.

Borítókép: Az előadás egyik főszerepét Gubik Petra alakítja majd (Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések