Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Interaktív fotóiállítás nyílik nehéz sorsú, önkénteskedő fiatalokról


Szemtől szemben - Hétköznapi szuperhősök címmel interaktív fotókiállítás nyílik csütörtökön a budapesti Kesztyűgyár Galériában: a tárlat 70 nehéz sorsú fiatal, köztük magyar és erdélyi tizenévesek önkéntes munkáját mutatja be. 

A kiállítás végigvezeti a látogatót a hátrányos helyzetű fiatalok által bejárt úton és képet ad az önkéntes programokról.

A fiatalok élményein keresztül bemutatkozik az Európai Unió YOUTH+ Tőlünk Nektek program is, amelynek keretében 70 fiatal vett részt egy 18 napos, intenzív képzési folyamatban. A képzésre öt országból érkeztek nehéz sorsú, nevelőotthonban nevelkedő, telepi, bevándorló vagy vidéki fiatalok, akik az Élményakadémia Egyesület és nemzetközi partnerei mentorálásával saját önkéntes programokat terveztek és valósítottak meg - olvasható a szervezők csütörtöki közleményében,

Az önálló önkéntes munkára felkészítő képzéssorozat 2022-ben indult és tavaly augusztusban egy lettországi ifjúságivezető-képzéssel, illetve a YOUTH+ Nemzetközi Ifjúsági Fórum és Szakmai Konferenciával ért véget.

Mint írták, a képzésben résztvevők maguk dönthettek arról, milyen önkéntes programmal szeretnék segíteni környezetüket: a magyar és az erdélyi csapat ötnapos önkéntes akciót szervezett Ózdon, Egerben és Marosvásárhelyen, amelyben játékos programokra hívtak nehéz sorsú gyerekeket, a spanyol önkéntesek fiatal bevándorlóknak tartottak workshopokat, hogy segítsék boldogulásukat az új hazában, lett fiatalok pedig a függőségek megelőzéséről szerveztek képzéseket kortársaiknak, míg a német résztvevők az együtt élő kultúrák közötti párbeszédet erősítették a zene segítségével - emelték ki a közleményben.

Az interaktív tárlat március 16-ig látható a Kesztyűgyár Közösségi Ház galériájában.

Forrás: MTI / Fotó: Kesztyűgyár Galéria facebook eseménye

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések