Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Ismét Jazz Showcase a Müpában


A jövő tehetségei 17. alkalommal mutatkoznak be a Jazz Showcase-en február 16-tól 18-ig a Müpában. 


Közép-Európa egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjén a fiatal előadók fellépése mellett ezúttal is lesznek esti nagykoncertek, amelyeken a Gyémánt Bálint Trió, a New Fossils és a norvég trombitás, Mathias Eick vagy a négy földrészről verbuvált Ábáse lép fel - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A tehetségbörzén február 16-tól 18-ig délutánonként és kora este összesen hat feltörekvő fiatal csapat mutatja meg a zsűrinek és a közönségnek tudását. A házigazda a rádiós műsorvezetőként ismert Jazzkovács László lesz.

Pénteken a főként a hatvanas évekbeli kiszenekari hangzás által inspirált Up to the Surface és a világzenei mellett hiphopos hatásokat beépítő Emingó zenekar játszik. Szombaton két trió, az összetett, modern hangzásvilágot képviselő Grace and Gravy, illetve a különböző stílusokat keverő Intergeese lép színpadra. Vasárnap a fúzióra építő, dél-amerikai hangulatban utazó Claudia Raquel Quintet, majd a popos-folkos dallamokkal kísérletező Koncz Kriszta Group mutatkozik be.

A tehetségbörze indulóit a nemzetközi zsűri végig figyelemmel kíséri, majd a záróestén a közönséggel együtt választja ki a legjobbnak ítélt formációkat, amelyek a Nemzetközi Jazznapon hamarosan ismét a Müpában léphetnek fel.

Az esti koncerteken a műfaj beérkezett képviselői várják a közönséget. Az első estén Gyémánt Bálint gitáros mutatja be zenésztársaival Vortex of Silence című új lemezét, szombaton a dzsessz színtér egyik legfrissebb kiválósága, a New Fossils Mathias Eick trombitással kiegészülve lép fel, míg a zárókoncertet a négy kontinensről verbuvált, Bognár Szabolcs billentyűs által vezetett, nyugat-afrikai, brazil és afroamerikai ritmusokkal operáló Ábáse zárja.

A tehetségbörze koncertjei ingyenesek, és az érdeklődők a teljes Jazz Showcase programját követhetik online is. Kedvenceikre a nézők a Müpa weboldalán keresztül adhatják le szavazataikat.

Forrás: MTI 
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések