Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Megújult a mohácsi csatát és a busójárás eredetét is bemutató kiállítás a Kanizsai Dorottya Múzeumban


Befejeződött a száz esztendeje alapított mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum helytörténeti kiállításának felújítása - tájékoztatta a közgyűjtemény pénteken az MTI-t.


A múzeum történetének egyik legnagyobb fejlesztése a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának hetvenmillió forintos támogatásával valósultak meg.

Közleményük szerint az idei busójárásra érkezők már meglátogathatják a tárlatot.

A Népek találkozása a mohácsi Dunánál című állandó kiállítás teljes megújítása másfél évig tartott, annak eredményeként pedig a tárlat megőrizte eredeti tematikáját, ezzel együtt a 21. századi látogatói igények figyelembevételével látványos változáson ment keresztül.

A vitrinek teljesen átalakultak és több új tárgy is helyet kapott a kiállításon. A számos interaktív elem révén személyesen átélhető és szórakoztató élményekkel gazdagodhatnak a látogatók - írták.

A kiállítás feldolgozza a mohácsi csata történetét és társadalmi hatását, a busójárás eredetét és kulturális hátterét, továbbá a város helytörténetét. Emellett nagy hangsúlyt kap a magyarországi déli szlávok, a horvátok, szerbek és szlovének kultúrájának, szokásainak és mindennapjainak a bemutatása is - idézte a kommüniké Hasanovic-Kolutácz Andrea igazgatót.

A múzeum megújult tárlatáról, a közgyűjtemény elérhetőségeiről a kanizsaidorottyamuzeum.hu oldalon találhatók részletes információk.

Forrás: MTI / Fotó: Kanizsai Dorottya Múzeum
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések