Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Szervátiusz Jenő-díjas alkotók munkáiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban


Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

A kiállítás a 120 évvel ezelőtt született Szervátiusz Jenő erdélyi-magyar szobrászművész előtt is tiszteleg - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az alapítványt 2003-ban Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész alapította feleségével, Klárával Szervátiusz Jenő szobrászművész születésének 100. évfordulója alkalmából, egyúttal létrehozták a Szervátiusz Jenő-díjat, azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a Kárpát-medencében születő magyar művészetre és művészekre. A díjat a kuratórium évente adja át olyan képzőművészeknek, akik magas színvonalú művészetet hoznak vagy hoztak létre.

A Műcsarnokban nyíló jubileumi kiállításon Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor alkotásai mellett Árkossy István, Barabás Éva, Bardócz Lajos, Berend Iván, Bocskay Vince, Gaál András, Győrfi Lajos, Györfi Sándor, Gyurkovics Hunor, Homoki Gábor, Kákonyi Csilla, Kubinyi Anna, Márton Árpád, Matl Péter, Nagy János, Páll Lajos, Petrás Alina, Petrás Mária, Rieger Tibor és Szabó Ottó munkái lesznek láthatók.

A Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett alkotók munkái tavaly októberben a Csíki Székely Múzeumban voltak láthatóak - áll a közleményben.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések