Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Újra kiadják az ABBA Waterloo című albumát megjelenése 50. évfordulójára


A lemez címadó dalával nyerte meg a svéd popegyüttes 1974-ben a Brightonban tartott Eurovíziós Dalfesztivált. 

A korong különleges új kiadása április 5-én jelenik meg. A vásárlók egy félsebességes keverésű dupla vinillemez mellett limitált kiadású dobozban három kislemezt is kapnak, az eredetileg 1974-ben megjelent számokkal. 

A kislemezek különálló képlemezként is kaphatók lesznek, és egy külön lemez is megjelenik, amelyen négy nyelven hallható a Waterloo.

Az album megjelenésének évfordulója alkalmából április 4-én csendes diszkót rendeznek a londoni O2 aréna tetején. A Waterloo az ABBA második albumaként jelent meg 1974 márciusában.

Az Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad alkotta ABBA lemezei 400 millió példányban keltek el.

A négy zenész, akiknek utolsó közös fellépése mintegy negyven éve volt, 2021-ben jelentkezett Voyage című új lemezével. Az album megjelenése alkalmából szervezett koncertsorozaton az együttes tagjait digitális avatarjaik helyettesítették a színpadon.

Borítókép: Az ABBA zenekar hivatalos honlapja

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések