Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Újra kiállítottak egy ellopott Van Gogh-festményt


A képet 2020 márciusában, az egyik éjjel lopták el 

Van Gogh 1884-ben festette az A plébániakert Nuenenben című képét, amit 2020-ban elloptak az egyik holland múzeumból. Egy művészetekkel foglalkozó nyomozó megtalálta az ellopott képet, amit most újra kiállítottak egy rotterdami múzeumban írja a The Guardianre hivatkozva az Origo.hu.

A képet 2020 márciusában, az egyik éjjel lopták el az Amszterdam melletti Singer Laren Múzeumból. A biztonsági kamerák felvételein az látszott, hogy egy férfi betört az üvegajtón keresztül, majd a festményt a hóna alá fogva elrohan.

Ezek után három és fél évig senki sem tudta, hol van a kép, majd egy művészettel foglalkozó nyomozó sikeresen megtalálta.A képet ezek után egy ikeás zacskóban, buborékfóliával körültekerve adta vissza a szakembereknek. A hatmillió euró (2,3 milliárd forint) értékű képet most egy rotterdami múzeumban mutatták be a sajtónak, a nagyközönség csak márciustól, a Groninger Múzeumban nézheti meg.

A kép a lopás után megsérült, ez most is látszik rajta, egy nagy fehér karc van az alján. A restaurátor szerint ez egy súlyos sérülés, mert a karcolás áthatol az összes rétegen.

Korábban egy belgiumi pincéből került elő egy Chagall- és egy Picasso-festmény, a Zürichi Szépművészeti múzeumból pedig két festmény tűnt el tavaly januárban.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések