Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Végh Éva: Globális felmelegedés


Az újkor szellemében azon gondolkodom, hogy problémázhatok-e nagy kérdéseken? Csupán az otthonomban, de kiléphetnék-e a közösség színpadára is esetleg?

Sóvárogva vágyom a jót! Igen. Olyan megtisztult világot képzelek el, ami az utópiám csúcspontja.

Bennrekedtem a gondolataimban. Kérdés, hogy ki-e barangoltathatom magam valaha is a népközönség felé úgy, hogy az ütős, szaftos átlátható nézet legyen.

Tűnődtem azon a kérdésen, hogy miért ütközik oly annyi feltevés, tézis körülöttünk, mint például a vallás és tudomány nézőpontjai, szemléletei. Becses értékhordozók, mégis nagy szakadékot észlelek a tanok között. ,, Halálugrás,,. Mi ez? Tébolyba érkezem állandóan. Rosszul szemlélem a valóságot?

A vallás Szentírásba foglalt világkeletkezése ütközik pontokban a tudományos szemlélettel. Itt van a halálugrásom. A kölcsönös megegyezés által fenntartott békemegállapodás a világban.

A vallás Isten teremtését írja le, míg a tudomány is Istenies ízben ad magyarázatot a Nagy Bummra. Lényeg, hogy mi emberek az elménket használva éljük, álmodjuk, cselekedjük gondolkodva az életünket.

Mi nem világos? Az, hogy élünk egy elmeállapotban, ami elkerülhetetlenné teszi a belső valóságunkat a külsőtől. Tudjuk, hogy a gondolatok először valahol kívül jelennek meg, majd belül a szférákon keresztül, érzékelésen keresztül tudatosulnak és valósulnak meg. Több ez az egész folyamat, mint csupán maga a bizonyítási vágy, vagy a folyamat leírása és ennek tudományos megállapítása.

Mindent a szemnek, de a ,,láthatatlan láthatót,, hogyan lehet bizonyítani, hogy ténylegességet kapjunk? Érzékeinken keresztül az Abszolút Intelligencia (tudományos kifejezés),az Isten (vallási kifejezés) létezik, és míg ember él a földön, kölcsönhatásban él velünk. Fotoszintézis. Egy állapot, ami szentté avatja a vallási nézetet és a tudomány bizonyítási kényszerét a világ keletkezése, és az ember származasa kérdéskörében. Gondolataim áramlásában arra jutottam, hogy a vallás az embert Isten képmására alkotta. Igen, ez így van. Ezt állítom én is. Viszont a tudomány állítása szerint pl. a darwini szemszögből majomemberből származunk. Itt a kutyám elásva, a halálugrásom, a tébolyom.

Valójában kijelenthetem azt a következtetésem, megállapításom, hogy Jézus Istenmajomember volt, ahogy akkor én is az vagyok. Kettős éntudattal élünk így. A pszichológiában ez a tudatállapot betegséget jelent. Most ijedtem meg igazán. Beteg lennék?

Békét szeretnék az elmémben, magamban, a világban. Hogyan tegyem, ha a társ-ad-alom ezt nem engedi meg? Választójogi lehetőségeimmel élve sem valójában. Vallom ugyanis Isten csodálatos teremtését, alkotásait, de elismerem a tudományokat, mint szükséges fontosságot a megismerésekben. Elmém megszakad mégis. Miért nem állapodik meg a kollektív két oldal, hogy a kéténű szemléletmód eltűnjön, hogy ne háborogjon zavartan a világ színpadán.

Meddig kell kéténűen élnem az életem? A tudomány szerint az atomi megközelítésekben is valami Istenit sugall felénk. Kinek kell beadni a derekát? A Szent írást is ember írta, aki találkozott Istennel. Vagy még sem találkozott, képzelgés, elmejáték lenne csupán? Olyan elgondolás, ami számtalan gyilkosságot szült már a történelem folyamán? A legnagyobb gyilkosságok egyike Jézus. Ő is csak azért, mert Istengyermek volt. Mi nem azok vagyunk? Darwin majomembere miből származott, ha nem egy Abszolút Intelligenciából? Normális vagyok. A tudomány ontja a darwini szemléletet,míg az egyház a magáét fújja. Eldönthetem a szabad akaratomból, hogy milyen "gondolkodásban" élem az életem a társ-ad-alom szereplőivel. Pedig a tyúk vagy a tojás kérdésköre egyszerű egyenletté válik abban az esetben, ha... .

Ördögi démonok játékával, ami persze nem játék, élve az életet ebben a színpadi felvonulásban. Nem vicc. Mégis a szervezet ún. világ a halálugrásomat játszatja el. Nem fordulhatok bíróságra sem, hogy már a születésem pillanatában megbetegítettek. Talán nem tudok alkalmazkodni, következtetni és jóképű világszemléletet kialakítani ebben a zűrzavaros világban.

Béke. Igen. Béke és egyénűség kellene, amihez foggal-körömmel ragaszkodnék. Nirvána, Kánaán, nevezzem bárminek, vagy csak egyszerűen világbékének.

Ne legyen a nevem Utópia, ha nem lehet megvalósítani.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések