Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A világsiker után Magyarországra érkezik a produkció


A Recirquel immerzív színházi előadása szeptember 6-tól újra látható a Müpa mellett felállított különleges sátorban. A Vági Bence rendezte az IMA előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából. A látogató különleges érzéki és tudati állapotba kerül: a millió fényponttal megformált, az univerzumot idéző térben az artistaművészekkel együtt lebegve fedezheti fel a lélek rejtett útjait. 

Az IMA másfél év után, szeptember 6-tól összesen 58 előadással tér vissza Magyarországra. Az IMA egyszemélyes darab, melyet a társulat világklasszis artistaművészei – Horváth Zita, Seguí-Fábián Eszter, Illés Renátó, Zsíros Gábor és Charles-Eric Bouchard – egymást váltva adnak elő. A meditatív utazáson a művészek nem csak előadók, kísérői is a közönségnek. Miközben a koreográfia mindegyik előadásban ugyanaz, a művészek a különböző zsánerszámaik, eltérő személyiségük miatt más-más aspektusait jelenítik meg ugyanannak a művészeti tartalomnak, és egészen másképpen is hatnak a nézőre. 

Az előadás debütálása óta az egyik legsikeresebb magyar előadó-művészeti produkcióvá vált. Tavaly elsöprő szakmai és közönségsikert aratott a világ legnagyobb fesztiválján, a többi között a The Times és a The Guardian is az Edinburgh Fringe legjobb show-jai közé választotta az előadást.

A The List kritikusa a szenzációs fizikai teljesítményt és spirituális erőt méltatta, míg a  The Times szakírója szerint ez a produkció volt a legegyedibb és leggondosabban kimunkált cirkuszművészeten alapuló alkotás Edinburgh-ban. A produkcióban nagy hangsúlyt kapott az összművészeti alkotói munka: a látvány- és fénytervezés, a zene és a hangzás együttesen hozza létre az installáció terének tágas, lebegő élményét. 

Szirtes Edina Mókus zeneszerző és Terjék Gábor sound designer által fémjelzett zene nélkülözhetetlen része az előadásnak, csakúgy mint a produkcióban különleges szerepet kapó fények, melyekért Lenzsér Attila lighting designer felelt, míg a jelmezek Kasza Emese munkái.

Az IMA-installáció Vági Bence és Vladár Tamás alkotása, az előtér – amely az IMA esetében a megérkezés révén fontos szerepet játszik – látványa pedig Iványi Árpád közreműködésével jött létre.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések