Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kanizsai K József: Lovasok


A lovak patáinak csattogása visszhangzott a völgyben. Az emberek felkészültek a fogadásukra. Lehetett tudni, hogy nem egy lovasról van szó, hanem többről, egész kis csapatról, bár egyesek szerint felérnek egy hadsereggel. Most a XXI –sz. közepén összefogott a világ e lovasok ellen, hogy megvédjék Európát, és ezzel az emberiséget a földön.

Magabiztosságuk teljes tudatával várták az elkerülhetetlen összecsapást. Seregük a legnagyobb az egész földi történelemben. Fegyverek mind modern, mondhatnánk akár futurisztikus is. Hiszen itt-ott feltűnt egy-egy lézer fegyver, de akadt akusztikus fegyver is

Olyan fegyverek birtokában voltak, ami csak a távoli jövőben játszó filmekben szerepeltek.

Vártak, várták az egyre közelebb jövő lovasok érkezését. A sorokban néhol az izgalom jeleit is fel lehetett fedezni, nem véletlen, mert amerre elhalad a lovas csapat nem sok minden maradt utánuk. Senki nem tudta, hogy honnan jöttek, mikor érkeztek.

Egyesek szerint annyi idősek, mint az emberiség, sőt voltak hangok, hogy maga az ember hozta létre a laboratóriumaiban.

Mindegy, hogy kinek van igaza, tény, hogy itt vannak, és most szembe kell szállni. Vagy győznek, vagy elbuknak, és akkor vége az emberiségnek. Minden nemzet képviseltette magát, bár a mágusok csoportja, csak megfigyelőket küldtek, de már megszokták, hogy ők mindig külön utakon járnak, ismeretlen terepeket fedeznek fel. Létszámuk napról-napra csökken, pedig az emberiség csak nyerne, ha az ő oldalukon lennének.

Mikor a kanyarban nagy porfelhőt verve befordultak a lovasok, nem csökkentették a sebességüket, nem féltek egyáltalán.

Tudták mi a dolguk, hiszen ők voltak az Apokalipszis négy lovasa.

A Pestis, a Háború, az Éhínség és a Halál.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések