Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Idén is átadták a magyar témájú francia szakdolgozatokat elismerő Prix Hungarica díjakat Párizsban


Átadták a Magyarországgal foglalkozó legjobb francia egyetemi szakdolgozatokat elismerő Prix Hungarica díjakat szerda este a Párizsi Magyar Intézetben - tájékoztatta az MTI-t a kulturális intézmény Baráti Köre. 

A legjobb doktori szakdolgozatnak járó díjat idén Bede Ilona érdemelte ki a párizsi Panthéon-Sorbonne Egyetemen megvédett A ló az avar kori temetkezési gyakorlatban című régészeti munkájával, amely a délkelet-pannóniai lovas temetkezésekkel foglalkozik.

A mesterképzésben tavaly megvédett legjobb szakdolgozat szerzője Kovács Anita, aki Az Európai Unió normatív zsákutcája a jogállamiság rendszerszintű magyarországi megsértésével szemben címmel a liege-i egyetemen írta diplomamunkáját.

A díjazottak a Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó cég támogatásával pénzjutalomban részesültek.

A Prix Hungaricát 2004-ben alapította a PMI Baráti Köre Magyarország európai uniós csatlakozásának alkalmából, hogy így keltse fel a franciaországi hallgatók érdeklődését az ország iránt.

A díjat a francia nyelvű oktatási rendszerben tanuló diákok érdemelhetik ki, akik Magyarországot választották kutatásuk témájául. A díjra az elmúlt húsz évben több mint százan pályáztak történelmi, irodalmi, szociológiai, gazdasági, zenetörténeti, filmelméleti és művészettörténeti munkákkal. A díjazottak között idén először volt régészhallgató. A zsűri európai témákkal foglalkozó egyetemi oktatókból és újságírókból áll.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések