Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kovács Kati és Balázs János együtt a Cziffra Fesztiválon


Egyedi produkciót láthat a közönség


Kovács Kati, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő énekese, valamint Balázs János zongoraművész együtt lép színpadra április 5-én a MOMKult-ban a Cziffra Fesztivál keretében – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a koncerten a hazai könnyűzene elmúlt hatvan évéből csendülnek fel immár klasszikus dalok. Az előadók közös célja, hogy felelevenítsék és új, klasszikus zenei köntösbe csomagolják ezeket a szerzeményeket, amelyeket egy egész ország énekelt, sőt, énekel a mai napig. Mint írták, az est folyamán a közönség számára egyértelművé fog válni: ezeket a slágereket úgy írták meg és hangszerelték, hogy klasszikus zongorakísérettel új életre kelnek.

Kovács Kati és Balázs János ezen a koncerten egyedi produkciót alkot meg, hiszen az énekesnő még sohasem lépett fel klasszikus zongorakísérettel, így mindkét művész számára izgalmas a vállalkozás – emelték ki a közleményben.

Hozzátették, hogy a műfajok szokatlan találkozása nem idegen a Cziffra Fesztivál karakterétől, hiszen Cziffra György bárzongoristaként eltöltött éveire reflektálva számos különleges, fúziós együttműködés születik évről évre.

„Fesztiválunk fontos része, hogy a klasszikus zenei koncertek mellett hazánk és a világ ismert könnyűzenei előadóit megmutassuk egy klasszikus zenei légkörben, amely a legmagasabb értéket képviseli. Ezek a jelzők Kovács Katira mind igazak, és boldog vagyok, hogy elfogadta a felkérésünket. Az ikonikus dalokból sikerült kiválogatni azokat, amelyeket leginkább elő lehet adni egy szál zongorával, gitár és dobkíséret nélkül” – idézte a közlemény Balázs Jánost.

Kovács Kati a koncert kapcsán azt emelte ki, hogy először megdöbbent Balázs János felkérésén.

„Visszakérdeztem, hogy biztos engem keresel? De persze tudom, hogy a zenében nincsenek igazán határok, és csak egy lépés, hogy a könnyűzenei dalokat is le lehet kísérni másféle, akár egészen komoly stílusban, és nem is idegenek egymástól.”

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések