Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Norvég győzelemmel zárult a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny


A norvég Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening nevű női kar nyerte el a nagydíjat a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, amelyet április 2. és 5. között rendeztek a fővárosban.

A Magyar Zene Házában megszervezett kórusrendezvényen négy nap alatt harminc kórus mintegy ezerötszáz énekese mérte össze tudását és szerzett különböző fokozatú elismeréseket a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűritől - közölték a szervezők az MTI-vel.

A versenyre a magyar nevezők mellett tíz külföldi énekkar is érkezett Írországtól Törökországig Európa számos pontjáról.

A MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében rendezett szerdai záróesemény első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar és a verseny résztvevőivel kibővített Budapesti Akadémiai Kórustársaság Hollerung Gábor vezényletével Carl Orff Carmina Buranáját adta elő. Szünet után a különböző kategóriák győztesei a nagydíjas versenyen mérkőztek meg egymással.

A versenyt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával az Interkultur Hungaria és a Meeting Music szervezte.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések