Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Petőfi erdélyi kötődéseiről készített folklórelőadást a Háromszék Táncegyüttes


Petőfi Sándor erdélyi kötődéseiről készített folklórelőadást a Háromszék Táncegyüttes a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A produkciót több székelyföldi városban is bemutatják - közölte csütörtökön az MTI-vel a sepsiszentgyörgyi táncegyüttes.


Az Élni fogunk szabadon című folklórelőadást Ivácson László rendező, koreográfus rendezte, és az alföldi tájon született költőnek a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be - írják a közleményben.

Emlékeztetnek, hogy Petőfi elveit mindenhol hirdette, a forradalom tüzét állhatatosan szította. "Nemzeti szellemű költeményei a magyar hazafias líra kitűnő darabjai, amelyek azt üzenik, hogy nem elég a hazát tétlenül szeretni, hanem a szabadság kivívásával újjá is kell azt teremteni" - fogalmaznak.

Hangsúlyozzák, hogy a táncegyüttes a néptáncelőadással csatlakozik a Petőfi200 eseménysorozathoz, melyben vendégművészként Kiss László színész is közreműködik.

A sepsiszentgyörgyi premiert április 13-én és 14-én 19 órától tartják a Háromszék Táncstúdióban. Április 17-én Gyergyóalfaluban, 23-án pedig Csíkszentgyörgyön játsszák az előadást, melynek védnöke Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke.

A produkció alkotócsapatának tagja még Farkas Tamás és Farkas Ágnes koreográfus, Tekeres Gizella és Melles Endre koreográfus-asszisztens, Fazakas Levente zenei szerkesztő, a táncegyüttes tánckara, a Heveder zenekar és Erőss Judit énekes.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések